Udostępnij przepis!

83. “Lody czekoladowe z jagodami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Czekoladowa przyjemność nie tylko dla dzieci.

Lody są nieodłącznym towarzyszem upalnych, letnich dni. Są smaczne, słodkie i przyjemnie chłodzą, ale warto zadbać o to, żeby były również zdrowe. Dziś Atelier Smaku zaprasza na wegańskie i bezglutenowe lody czekoladowe z jagodami.

Tłumaczenie przepisu dla zainteresowanych przygotowało dla nas Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi deserami z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.W garnuszku podgrzewamy mleczko kokosowe.
  • 2.Suche składniki łączymy i mieszamy ze sobą, następnie przesypujemy je do gotującego się mleka.
  • 3.Wszystko dokładnie mieszamy przy pomocy trzepaczki i chwilkę gotujemy.
  • 4.Całość zdejmujemy z palnika, dorzucamy jeszcze Tahini i ponownie dokładnie mieszamy.
  • 5.Masę przelewamy do miseczki i gdy przestygnie dodajemy zamrożone jagody i mieszamy tak, by nie zmiażdżyć owoców.
  • 6.Lody wkładamy do zamrażarki i co godzinę powinniśmy przemieszać całą masę, by równomiernie zamarzła i była równomiernie napowietrzona.
  • 7.Smacznego orzeźwienia!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 83. “Lody czekoladowe z jagodami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 150 ml tahini
  • 4 czubate łyżki kakao
  • 5-6 łyżek ksylitolu
  • 1 łyżka mąki kasztanowej
  • 1 szczypta soli
  • 1 szklanka zmrożonych jagód

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł