
Sposób przygotowania:
- 1.W garnuszku podgrzewamy mleczko kokosowe.
- 2.Suche składniki łączymy i mieszamy ze sobą, następnie przesypujemy je do gotującego się mleka.
- 3.Wszystko dokładnie mieszamy przy pomocy trzepaczki i chwilkę gotujemy.
- 4.Całość zdejmujemy z palnika, dorzucamy jeszcze Tahini i ponownie dokładnie mieszamy.
- 5.Masę przelewamy do miseczki i gdy przestygnie dodajemy zamrożone jagody i mieszamy tak, by nie zmiażdżyć owoców.
- 6.Lody wkładamy do zamrażarki i co godzinę powinniśmy przemieszać całą masę, by równomiernie zamarzła i była równomiernie napowietrzona.
- 7.Smacznego orzeźwienia!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 puszka mleczka kokosowego
- 150 ml tahini
- 4 czubate łyżki kakao
- 5-6 łyżek ksylitolu
- 1 łyżka mąki kasztanowej
- 1 szczypta soli
- 1 szklanka zmrożonych jagód