
Sposób przygotowania:
- 1.Na rozgrzaną patelnię wrzucamy tłuszcz kokosowy, gdy się podgrzeje dodajemy pokrojone w paski boczniaki i smażymy.
- 2.Gdy się przyrumienią, skrajamy ziarna kukurydzy bezpośrednio z kolby, mieszamy i dodajemy przyprawy oraz sos sojowy i melasę z karobu.
- 3.Ponownie mieszamy i podsmażamy jeszcze przez chwilę, po czy dodajemy ugotowany na parze bób.
- 4.Ostatnie mieszanie i możemy serwować polane np. sosem musztardowym z melasą z karobu i olejem lnianym.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1/2 kg bobu ugotowanego na parze
- 250 g boczniaka
- 1 kolba kukurydzy
- 1 garść liści świeżej kolendry
- 1-2 łyżki tłuszczu kokosowego
- 1 łyżka sosu sojowego tamari
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1 łyżeczka melasy z karobu
- 1/2 łyżeczki curry
- 1/3 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
- 1/4 łyżeczki chilli
- 1 szczypta soli
- Sos musztardowy z melasą z karobu i olejem lnianym do dekoracji (z odcinka 38)