
Sposób przygotowania:
- 1.Zagotowujemy w rondelku śmietankę sojową wraz z mleczkiem kokosowym i cukrem.
- 2.Mąkę kasztanową dokładnie mieszamy z mleczkiem sojowym i wlewamy do rondelka.
- 3.Mieszamy przez chwilę, aż deser osiągnie odpowiednią, budyniową konsystencję.
- 4.Następnie wlewamy go do miseczek lub do małych foremek wyłożonych malinami, które można delikatnie zgnieść widelcem lub łyżką.
- 5.Potrząsamy aby powierzchnia deseru była gładka, odstawiamy do przestygnięcia i wkładamy do lodówki.
- 6.Przed podaniem schłodzony deser posypujemy równo po wierzchu 1 łyżeczką brązowego cukru trzcinowego i karmelizujemy opalając go za pomocą przeznaczonego do tego specjalnego palnika.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 200 ml śmietanki sojowej
- 100 ml mleka sojowego
- 2 czubate łyżki gęstego mleczka kokosowego
- 2 łyżki brązowego cukru trzcinowego
- 2 czubate łyżki mąki kasztanowej
- Cukier trzcinowy do posypania i karmelizowania
- Maliny do dekoracji