
Sposób przygotowania:
- 1.Granulat sojowy smażymy na oleju w dużym garnku do momentu, aż się przyrumieni.
- 2.Wlewamy sos sojowy i szybko mieszamy. Następnie dodajemy poszatkowaną białą część kapusty pekińskiej oraz przyprawy i smażymy około 7 minut, ciągle mieszając.
- 3.Dodajemy pokrojone w drobną kostkę jabłka i wszystko przez chwilę dusimy do momentu, aż jabłka zmiękną.
- 4.Odstawiamy na bok, dodajemy stały tłuszcz, mieszamy, przekładamy do słoika lub miski i czekamy, aż zastygnie.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 400 g rafinowanego tłuszczu kokosowego
- 2 duże jabłka
- 75 g granulatu sojowego
- 1/2 szklanki oleju
- 2 duże liście kapusty pekińskiej (biała część) lub 3 cykorie
- 2 i 1/2 łyżki suszonego majeranku
- 1 i 1/2 łyżki sosu sojowego tamari
- 1/2 łyżki pieprzu ziołowego
- 1 łyżeczka sol
- 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu czarnego
- 1/2 łyżeczki asafetydy