
Sposób przygotowania:
- 1.Rabarbar kroimy w plastry, wrzucamy do garnka i zalewamy go odrobiną wody.
- 2.Następnie dodajemy ksylitol i gotujemy aż zmięknie.
- 3.Później dorzucamy pokrojone w plastry truskawki, a po kilku minutach gotowania dodajemy konfiturę z kwiatów.
- 4.Zagotowujemy i przekładamy na gorąco do słoiczków.
- 5.Zakręcamy je i stawiamy wieczkiem do dołu, by się zawekowały lub wstawiamy do zimnego piekarnika, który nastawiamy na 130°C, na około 30 minut.
- 6.Życzymy Wam smacznych i zdrowych wspomnień lata!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 600 g truskawek
- 400 g rabarbaru
- 200 g konfitury z kwiatów czarnego bzu i akacji (przepis z odcinka 76)
- 150 g ksylitolu
- Kilka łyżek wody