Udostępnij przepis!

75. “Warzywno-ziołowy kociołek” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Pożywny i rozgrzewający.

Dziś przedstawiamy kolejny pomysł na danie jednogarnkowe. Przygotowanie tej potrawy wymaga niewielkiej ilości czasu i produktów. Jest to potrawa z cyklu tych, gdzie mniej znaczy więcej. Kilka warzyw i ziół, trochę wegańskiego sera, a za to dużo smaku i fajnego, pożywnego papu, które szybko zaspokoi nawet największy głód.

Jeśli lubicie takie szybkie patenty, możecie dzielić się nim również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również przepisy na inne bezglutenowe i wegańskie dania obiadowe.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Na dno garnka wlewamy wodę i olej. Następnie dorzucamy pokrojone warzywa, dusimy je przez klika minut pod przykryciem.
  • 2.Dodajemy zioła, pieprz i sól, mieszamy i przykrywamy, by warzywa zmiękły.
  • 3.Pod koniec dodajemy pokrojony w kostkę wegański ser, mieszamy, gdy ser się rozpuści, możemy serwować.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 75. “Warzywno-ziołowy kociołek” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 3 marchewki
  • 3 pietruszki
  • 3 ziemniaki
  • 100 g żółtego sera wegańskiego
  • 100 ml wody
  • 30 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
  • Kilka gałązek świeżego lubczyku
  • Kilka gałązek świeżego rozmarynu
  • Kilka gałązek świeżego oregano
  • Czarny pieprz do smaku
  • Sól do smaku

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł