
Sposób przygotowania:
- 1.Kotlety obgotowujemy w lekko osolonej wodzie, gdy będą miękkie odcedzamy je i rwiemy na małe podłużne kawałki (wzdłuż włókien).
- 2.Sos sojowy łączymy z melasą z karobu, zalewamy nim kawałeczki kotletów i mieszamy.
- 3.Jabłka kroimy w plastry i zapiekamy w piekarniku lub smażymy na patelni na oleju z odrobiną cukru, solą i majerankiem, aż zmiękną.
- 4.Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kotletów sojowych w marynacie na złoty kolor. Pamiętajmy o tym, aby nie żałować oleju do smażenia, aby kotlety sojowe nie były suche.
- 5.Następnie układamy obok siebie to, co powstało na obu patelniach i możemy serwować.
- 6.Proponujemy podawać z kluskami, idealne będą do tego np. gnocchi.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 15 kotletów sojowych
- 4 jabłka
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki majeranku
- 1 łyżka melasy z karobu
- 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- Sól do smaku
- Olej do smażenia