
Sposób przygotowania:
- 1.Do zmiksowanych orzechów, pozostałych po produkcji mleka orzechowego, z którego zrobiliśmy koktajl z mango, wlewamy melasę z karobu oraz mleczko kokosowe i miksujemy.
- 2.Następnie dodajemy kakao, jeszcze raz dokładnie miksujemy, a na koniec dorzucamy tłuszcz kokosowy, dla uzyskania bardziej kremowej konsystencji.
- 3.Przepyszny i odżywczy krem jest gotowy do jedzenia, można wykorzystać go także do naleśników, ciast i deserów.
- 4.Właściwie, nie trzeba go do niczego dodawać, bo sam jest już pyszny!
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 100 g zmiksowanych orzechów nerkowca
- 100 g zmiksowanych orzechów laskowych
- 150 ml tłuszczu kokosowego
- 100 ml gęstego mleczka kokosowego
- 8 łyżek melasy z karobu
- 2 łyżki gorzkiego kakao