Udostępnij przepis!

68. “Krem orzechowo-czekoladowy” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Smaczny, zdrowy, surowy.

Produkcji roślinnego mleka zawsze towarzyszy powstawanie masy, z którą nie wszyscy wiedzą co zrobić. Jest ona równie wartościowa i pyszna jak napój. Dziś zapraszamy na krem orzechowo-czekoladowy, na którego zastosowanie znajdziecie na pewno wiele sposobów. Jest tak dobry, że w sumie nie trzeba go z niczym łączyć. Dodatkową jego zaletą jest to, że może stanowić idealny posiłek dla osób trenujących i aktywnych sportowo.

Tłumaczenie przepisu dla zainteresowanych przygotowało dla nas Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi propozycjami naszej kuchni dla dzieci.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Do zmiksowanych orzechów, pozostałych po produkcji mleka orzechowego, z którego zrobiliśmy koktajl z mango, wlewamy melasę z karobu oraz mleczko kokosowe i miksujemy.
  • 2.Następnie dodajemy kakao, jeszcze raz dokładnie miksujemy, a na koniec dorzucamy tłuszcz kokosowy, dla uzyskania bardziej kremowej konsystencji.
  • 3.Przepyszny i odżywczy krem jest gotowy do jedzenia, można wykorzystać go także do naleśników, ciast i deserów.
  • 4.Właściwie, nie trzeba go do niczego dodawać, bo sam jest już pyszny!
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 68. “Krem orzechowo-czekoladowy” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 100 g zmiksowanych orzechów nerkowca
  • 100 g zmiksowanych orzechów laskowych
  • 150 ml tłuszczu kokosowego
  • 100 ml gęstego mleczka kokosowego
  • 8 łyżek melasy z karobu
  • 2 łyżki gorzkiego kakao

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł