Udostępnij przepis!

67. “Orzechowy koktajl z mango” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Połączenie dwóch ulubionych smaków i aromatów.

Dziś kontynuujemy wątek wegańskich „nabiałów”. Zapraszamy na pyszny i pożywny koktajl na bazie orzechowego mleka z mango. Wyjątkowo prosta rzecz, która zrobi wrażenie na każdym, komu ją podamy. Naszym zdaniem w takim napoju można odnaleźć delikatny smak indyjskiego słońca.

Przepis ten ma także angielską wersję z napisami przygotowanymi przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również nasze inne pyszne napoje.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Do dzbanka z sitkiem do miksowania wrzucamy orzechy i zalewamy je wodą.
  • 2.Po upływie 1-2 godzin, gdy zmiękną miksujemy je za pomocą blendera.
  • 3.Po odciśnięciu masy otrzymujemy pyszny napój orzechowy, a zmielone orzechy możemy użyć do innego deseru.
  • 4.Do powstałego "mleka" dolewamy pulpę z mango, jeszcze raz miksujemy i bajecznie pyszny napój jest gotowy do podania!
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 67. “Orzechowy koktajl z mango” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki :

  • 100 g orzechów nerkowca
  • 100 g orzechów laskowych
  • 700 ml niegazowanej wody mineralnej lub wody filtrowanej
  • 250 ml pulpy z mango

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł