
Sposób przygotowania:
- 1.Pokrojone w paski kromki razowego chleba smarujemy cytrynową oliwą i pieczemy w nastawionym na 120°C piekarniku przez ok. 20 minut.
- 2.W trakcie pieczenia przygotowujemy sałatkę: kroimy fenkuł i gruszkę na podłużne części, wrzucamy je do miski i skrapiamy sokiem z cytryny.
- 3.Następnie dorzucamy paprykę i suszone pomidory pokrojone w paski, mieszamy i wykładamy na talerze.
- 4.Posypujemy solą i pieprzem, a następnie skrapiamy obficie cytrynową oliwą.
- 5.Spożywamy najlepiej z jeszcze ciepłymi grzankami.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- Kilka kromek chleba na grzanki
- 1 fenkuł
- 1 gruszka
- 1 papryka czerwona
- Sok z 1/2 cytryny
- Kilka suszonych pomidorów w zalewie
- Oliwa cytrynowa do smarowania grzanek i skropienia sałatki
- Zmielony czarny pieprz do smaku
- Sól do smaku