
Sposób przygotowania:
- 1.Wrzucamy makaron do gotującej się osolonej wody z dodatkiem 1 łyżeczki oliwy.
- 2.W tym samym czasie podgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy na nią kiełki, mieszamy przez chwilę, dorzucamy groszek ptysiowy, dodajemy przyprawy, sos sojowy i melasę z karobu.
- 3.Smażymy przez bardzo krótką chwilę, pod sam koniec dodajemy utartej skórki z limonki oraz soku w ilości według uznania.
- 4.Dorzucamy na patelnię ugotowany al dente i odcedzony makaron, mieszamy i możemy serwować.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 250 g makaronu linguine
- Ok. 200 g mieszanki kiełków do smażenia
- 200 g groszku cukrowego
- 1 limonka
- Kila łyżek oliwy
- 1 łyżka melasy z karobu
- 1 łyżka sosu sojowego tamari
- 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu