527. „Ekspresowa zupa warzywna” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
4 porcje
ok. 15 minut
Składniki:
- 1 litr soku pomidorowego
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka zielonego groszku
- 1 puszka kukurydzy
- 2 łyżki sosu sojowego Tamari
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka pieprzu ziołowego
- 1 łyżeczka majeranku
- 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
- Ewentualnie sól do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Sok pomidorowy zagotowujemy w garnku.
- W trakcie gotowanie dorzucamy groszek, fasolkę i kukurydzę wraz z zalewami.
- Dodajemy przyprawy wraz z sosem sojowym i doprowadzamy do wrzenia.
- Sprawdzamy czy nie trzeba dosolić, pamiętając o tym, że warzywa w puszkach oraz sok bywają posolone.
- Przed podaniem dodajemy oliwę.
- Smacznego i na zdrowie!