
Sposób przygotowania:
- 1.Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i od razu wrzucamy granulat sojowy, który prażymy przez chwilę, aż się zarumieni.
- 2.W tym czasie pieczarki oraz seler ucieramy na tarce o grubych oczkach.
- 3.Następnie, smażący się granulat podlewamy sosem sojowym, mieszamy i dorzucamy utarte na tarce pieczarki i seler.
- 4.Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, dodajemy przyprawy a gdy warzywa zmiękną dolewamy ocet balsamiczny i pomidory.
- 5.Całość gotujemy jeszcze przez 2-3 minuty.
- 6.Po tym czasie dorzucamy ugotowany wcześniej al dente makaron Spaghetti i łączymy go z sosem.
- 7.Nakładamy na talerze i dekorujemy świeżymi ziołami.
- 8.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 400 g pomidorów pelati lub krojonych z puszki
- 250 g makaronu kukurydzianego typu spaghetti
- 200 g brązowej pieczarki
- 100 g selera
- 50 g granulatu sojowego
- 50 ml oliwy
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka sosu sojowego tamari
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1 szczypta gałki muszkatołowej
- 1 szczypta mielonego goździka
- 1 szczypta cynamonu
- Sól do smaku
- Świeże zioła do dekoracji
- Woda do gotowania