
Sposób przygotowania:
- 1.Mieszamy śmietankę sojową z wodą oraz przyprawami.
- 2.Następnie rozdrabniamy pasztet widelcem i podlewamy odrobiną wody zmieszanej ze śmietanką w takiej ilości, aby uzyskać konsystencję pasty, którą będzie można nadziewać makaron na przykład za pomocą szprycy.
- 3.Do wymieszanej z przyprawami śmietanki i wody dodajemy zmiksowane na pył w młynku borowiki oraz utarty żółty ser.
- 4.Układamy po kolei nadziane makaronowe rurki w naczyniu do zapiekania, zalewamy sosem z serem tak, aby przykryć dokładnie makaron.
- 5.Skrapiamy po wierzchu oliwą truflową i wstawiamy do piekarnika, który następnie nastawiamy na 180° C i pieczemy ok. 40 minut.
- 6.Gotowe danie wyjmujemy z piekarnika i możemy przystąpić do jedzenia.
- 7.Smacznego Nowego Roku!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 500 g pasztetu z soczewicy z borowikami (odc. 50)
- 200 g kukurydzianego makaronu cannelloni
- 150 g dobrego żółtego wegańskiego sera
- 20 g borowików
- 600 ml wody
- 200 ml śmietanki sojowej
- 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu
- 1/2 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
- 1/2 łyżeczki soli
- Oliwa truflowa do polania po wierzchu