
Sposób przygotowania:
- 1.Do miski z koncentratem dodajemy syrop z agawy, ocet balsamiczny oraz sól i dokładnie mieszamy.
- 2.Po kilku minutach, gdy sól się rozpuści sprawdzamy smak i w razie potrzeby dodajemy więcej soli, octu lub syropu.
- 3.Dla uzyskania właściwej konsystencji, w zależności od gęstości koncentratu pomidorowego, warto dodać kilka łyżek przegotowanej wody. Taki zabieg zrównoważy również smak naszego ketchupu.
- 4.Najlepiej smakuje z wegańskimi burgerami i szaszłykami, ale również możemy doprawić nim niemal każdą zapiekankę lub pasztet.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 200 g dobrego koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki syropu z agawy
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1/2 łyżeczki soli
- Kilka łyżek przegotowanej wody dla uzyskania właściwej konsystencji i zmniejszenia intensywności smaku