
Sposób przygotowania:
- 1.Ugotowany bulion przelewamy do słoików i zamykamy na gorąco lub zużywamy na bieżąco do rosołu z makaronem lub np. z kołdunami.
- 2.Możemy go także wykorzystać do zrobienia galarety.
- 3.Wyjmujemy z garnka liście laurowe, a warzywa przekładamy do mniejszego garnka i zalewamy je wodą.
- 4.Dolewamy mleczka kokosowego, octu balsamicznego, a także dodajemy przyprawy.
- 5.Całość zagotowujemy, miksujemy.
- 6.Dodajemy pod koniec oliwy truflowej i możemy serwować
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki - ciasto i dodatki:
- 300 g mąki gryczanej
- 250 g mąki ziemniaczanej
- 150 g mąki kukurydzianej
- 50 g zmienionego siemienia lnianego
- 2 serca karczochów
- 1 korzeń topinamburu
- 1/2 papryki
- 400 ml wrzącej wody
- 200 ml ciepłej wody
- 50 ml oliwy
- 1 łyżeczka drożdży
- 1 łyżeczka soli
Składniki - sos na spód:
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka oliwy
- 1 szczypta soli
Składniki - sos na wierzch:
- 1/3 szklanki gęstego mleczka kokosowego
- 2 łyżki La Tartufaty
- 1 łyżka oliwy z karczochów
- 1 łyżka oliwy truflowej
- 1 szczypta soli
- Ewentualnie 1 łyżeczka mąki gryczanej, ryżowej lub ziemniaczanej