
Sposób przygotowania:
- 1.Ugotowany bulion przelewamy do słoików i zamykamy na gorąco lub zużywamy na bieżąco do rosołu z makaronem lub np. z kołdunami.
- 2.Możemy go także wykorzystać do zrobienia galarety.
- 3.Wyjmujemy z garnka liście laurowe, a warzywa przekładamy do mniejszego garnka i zalewamy je wodą.
- 4.Dolewamy mleczka kokosowego, octu balsamicznego, a także dodajemy przyprawy.
- 5.Całość zagotowujemy, miksujemy.
- 6.Dodajemy pod koniec oliwy truflowej i możemy serwować
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- Warzywa z rosołu warzywnego (z przepisu 125)
- 1-2 szklanki wody
- 1/2 szklanki mleczka kokosowego
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy truflowej
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
- 1-2 łyżeczki pieprzu ziołowego (z przepisu 216)