2 porcje
10 minut + czas gotowania rosołu warzywnego
Nie wyrzucajcie warzyw z rosołu 🙂
Dzisiejszy przepis na zupę krem z warzyw z rosołu przygotowaliśmy dla Was na żywo, dedykujemy go wszystkim tym, którzy nie wiedzą, co zrobić, z warzyw, które pozostają po ugotowaniu rosołu. Do tej pory naczęściej wykorzystywaliśmy je w pasztetach lub kotletach. Dziś natomiast mamy dla Was przepis zero waste, w który takie warzywa grają główną rolę. Sprawdźcie sami jakie to proste, szybkie i bardzo smaczne Odcinek ma angielskie tłumaczenie, którym możecie dzielić się z przyjaciółmi za granicą.
Obejrzyj przepis na Youtube! 
Jeśli nie masz czasu lub ochoty na pieczenie lub gotowanie, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .
Składniki:
- Warzywa z rosołu warzywnego (z przepisu 125)
- 1-2 szklanki wody
- 1/2 szklanki mleczka kokosowego
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy truflowej
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
- 1-2 łyżeczki pieprzu ziołowego (z przepisu 216)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Ugotowany bulion przelewamy do słoików i zamykamy na gorąco lub zużywamy na bieżąco do rosołu z makaronem lub np. z kołdunami.
- Możemy go także wykorzystać do zrobienia galarety.
- Wyjmujemy z garnka liście laurowe, a warzywa przekładamy do mniejszego garnka i zalewamy je wodą.
- Dolewamy mleczka kokosowego, octu balsamicznego, a także dodajemy przyprawy.
- Całość zagotowujemy, miksujemy.
- Dodajemy pod koniec oliwy truflowej i możemy serwować
- Smacznego i na zdrowie!