
Sposób przygotowania:
- 1.Fasolę moczymy przez noc, odlewamy wodę, w której się moczyła, zalewamy nową i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, studzimy, a następnie pozbawiamy łuski jeśli jest twarda.
- 2.Do tak przygotowanej fasoli dodajemy syrop z agawy, mleczko kokosowe, oraz wszystkie przyprawy i dokładnie miksujemy.
- 3.Orzechy siekamy i prażymy na rozgrzanej patelni, aby wydobyć ich aromat.
- 4.Zmiksowany krem fasolowy łączymy z orzechami, pamiętając, aby zostawić ich trochę do dekoracji.
- 5.Wymieszany z orzechami krem przekładamy do miseczek, posypujemy go po wierzchu pozostałymi orzechami i możemy serwować.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1/2 szklanki suchej fasoli (my użyliśmy Dużego Jasia)
- 1/4 szklanki syropu z agawy
- 1/4 szklanki mleczka kokosowego
- 30 g orzechów włoskich
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka sproszkowanego karobu
- 1 łyżeczka przyprawy piernikowej (z przepisu 366 na pierniczki korzenne)