
Sposób przygotowania:
- 1.Kruszymy herbatniki w moździerzu tak, aby były wyczuwalne drobne kawałki ciastek.
- 2.W rondelku rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem mleczka i tłuszczu kokosowego oraz cukru pudru.
- 3.Następnie dorzucamy pokruszone herbatniki i wszystko dokładnie mieszamy.
- 4.Tak powstałą sypką masę ugniatamy w dłoniach i lepimy kulki póki jest jeszcze ciepła.
- 5.Każdą z kulek wrzucamy do miseczki z kawą i obtaczamy w miseczce z kawą i obtaczamy ją.
- 6.Trufle najlepiej smakują, gdy serwujemy je po schłodzeniu.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 100 g bezglutenowych herbatników (np. z przepisu nr 17 na orzechowe markizy lub migdałowe savoiardi z przepisu nr 233)
- 60 g gorzkiej wegańskiej czekolady
- 1-2 łyżki brązowego cukru pudru
- 1 łyżka tłuszczu kokosowego
- 1 łyżka mleczka kokosowego
- Kilka łyżek świeżo zmielonej kawy do obtoczenia trufli