
Sposób przygotowania:
- 1.Seler ucieramy na tarce o grubych oczkach, wrzucamy do garnka i podsmażamy na oliwie. Gdy lekko zmięknie wlewamy sos sojowy, dosypujemy przyprawy i smażymy chwilkę cały czas mieszając.
- 2.Do garnka wsypujemy soczewicę, wlewamy wodę i całość doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy na małym ogniu, aż soczewica zmięknie.
- 3.Kroimy liście jarmużu i wrzucamy je do garnka, żeby kilka minut się pogotowały.
- 4.Na koniec wlewamy mleczko kokosowe oraz ocet balsamiczny, zagotowujemy i możemy serwować.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 szklanka czerwonej soczewicy
- 1 puszka pokrojonych pomidorów
- 3 liście jarmużu
- 50 g selera
- 100 ml mleczka kokosowego
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki sosu sojowego tamari
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1 łyżeczka przyprawy orientalnej atelier smaku ( opcjonalnie, curry z przyprawą 5 smaków )