Udostępnij przepis!

457. „Fasolka szparagowa inaczej” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Fasolka szparagowa inaczej

Fasolki szparagowej chyba nikomu nie trzeba reklamować. Ugotowana w wodzie, z chrupiącą podsmażoną na maśle bułką tartą… To chyba najbardziej popularna wersja. Nasza oczywiście byłaby gotowana na parze, na oliwie zamiast masła i z bułką tartą bezglutenową. Ze względu na to, że bułka tarta ma sporo węglowodanów i chłonie dużo tłuszczu, dziś zastępujemy ją czymś bardziej light i mega aromatycznym, co doskonale pasuje do tego dania. Szanowni Państwo, dziś w duecie z fasolką pierwsze skrzypce gra pieprz ziołowy! Zapraszamy!

Dzielcie się także przepisem w polskiej i angielskiej wersji przygotowanej przez Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 457. Fasolka szparagowa inaczej   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

457YT 457. Fasolka szparagowa inaczej   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Przepis na pieprz ziołowy znajdziecie tutaj

a gotową wersję do kupienia oraz inne przyprawy tutaj.

Jeśli nie masz czasu lub ochoty na pieczenie lub gotowanie, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy na parze.
  • 2.Pieprz ziołowy wrzucamy na rozgrzaną oliwę na patelni i tylko przez kilka sekund podprażamy wraz z odrobiną soli, aby zioła się nie przypaliły, a uwolnił swój aromat.
  • 3.Ugotowaną fasolkę przerzucamy do miski, mieszamy z zawartością patelni i możemy serwować.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 457. „Fasolka szparagowa inaczej” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 600 g fasolki szparagowej
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka pieprzu ziołowego z przepisu 216
  • 1 duża szczypta soli

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł