Udostępnij przepis!

455. „Orientalna mizeria” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Mizeria orientalnie

W związku z tym, że w Zielonym Zakątku Atelier Smaku czyli na naszej działce ogórki „atakują nas” z niesamowitą siłą, postanowiliśmy zrobić dla Was kolejną odsłonę mizerii, którą zajadamy się prawie codziennie. Nie znajdziecie w niej wegańskiej śmietany jak w poprzedniej wersji, jednak smaki i aromaty kojarzące się z kuchnią orientalną. Bardzo proste i zaskakujące. Spróbujcie sami!

Dzielcie się także przepisem w polskiej i angielskiej wersji przygotowanej przez Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 455. Orientalna mizeria   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

455YT 455. Orientalna mizeria   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Jeśli nie masz czasu lub ochoty na pieczenie lub gotowanie, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Ogórki kroimy w cienkie plasterki lub ucieramy na tarce.
  • 2.Wrzucamy do salaterki, dodajemy soli.
  • 3.Mieszamy i dodajemy syrop z agawy oraz olej słonecznikowy. Przekładamy na talerze.
  • 4.Na patelni podprażamy sezam, którym następnie posypujemy mizerię. Dekorujemy listkami świeżej kolendry i możemy serwować.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 455. „Orientalna mizeria” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 300 g ogórków
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka nasion sezamu
  • 1 spora szczypta soli
  • Świeża kolendra do dekoracji

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł