
Sposób przygotowania:
- 1.Nasiona konopi mielimy w młynku do kawy wraz z ksylitolem, a następnie przekładamy je do jogurtu i miksujemy.
- 2.Z limonki ocieramy skórkę i odkładamy na bok, a następnie przekrawamy ją i wyciskamy z niej sok.
- 3.Wsypujemy jagody do jogurtu, wlewamy do niego sok z limonki i całość dokładnie miksujemy.
- 4.Przelewamy gotowy koktajl do szklanek, oprószamy go z wierzchu skórką otartą z limonki i dekorujemy listkami mięty.
- 5.Jeżeli przygotowaliśmy koktajl z zimnego jogurtu i jagód trzymanych w lodówce, to nie musimy go dodatkowo schładzać, aby go wypić.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 400 ml jogurtu roślinnego
- 1 szklanka świeżych jagód
- 4 łyżki łuskanych nasion konopi
- 3 łyżki erytrytolu
- 1 limonka
- Kilka listków męty do dekoracji