Udostępnij przepis!

451. „Bób z kurkami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Sezonowy niezbędnik

O tej porze roku zawsze zadajemy sobie pytanie: Czy chętniej jemy bób czy kurki? W tym roku postanowiliśmy nie mieć więcej dylematów i połączyć obie rzeczy razem, a także wzmocnić ich siłę rażenia skwarkami z wędzonego tofu. Spróbujcie sami, jakie to pyszne i przy okazji poznajcie nasz sposób na przechowanie kurek aż do następnego sezonu.

Dzielcie się także przepisem w polskiej i angielskiej wersji przygotowanej przez Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 451. Bób z kurkami   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

451YT 451. Bób z kurkami   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Jeśli nie masz czasu lub ochoty na pieczenie lub gotowanie, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Kurki myjemy, czyścimy, a następnie kroimy je na małe kawałki.
  • 2.Tofu ucieramy na tarce o grubych oczkach, zalewamy sosem sojowym i mieszamy.
  • 3.Umyty bób gotujemy na parze aż zmięknie. Kurki smażymy na 4 łyżkach oliwy z dodatkiem pieprzu i soli.
  • 4.Na drugiej patelni na 2 łyżkach oliwy smażymy tofu aż się przyrumieni.
  • 5.Ugotowany bób wrzucamy do miski, wrzucamy z odrobiną soli, a następnie dodajemy do niego usmażone kurki oraz tofu i możemy serwować.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 451. „Bób z kurkami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 kg bobu
  • 500 g kurek
  • 200 g wędzonego tofu
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 łyżka sosu sojowego tamari
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł