
Sposób przygotowania:
- 1.Kurki myjemy, czyścimy, a następnie kroimy je na małe kawałki.
- 2.Tofu ucieramy na tarce o grubych oczkach, zalewamy sosem sojowym i mieszamy.
- 3.Umyty bób gotujemy na parze aż zmięknie. Kurki smażymy na 4 łyżkach oliwy z dodatkiem pieprzu i soli.
- 4.Na drugiej patelni na 2 łyżkach oliwy smażymy tofu aż się przyrumieni.
- 5.Ugotowany bób wrzucamy do miski, wrzucamy z odrobiną soli, a następnie dodajemy do niego usmażone kurki oraz tofu i możemy serwować.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 kg bobu
- 500 g kurek
- 200 g wędzonego tofu
- 6 łyżek oliwy
- 1 łyżka sosu sojowego tamari
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu