Udostępnij przepis!

449. „Lemoniada jabłkowa z limonką” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Coś na upały i nie tylko

Pytanie: Co najlepiej chłodzi w upalne dni? Odpowiedź: Oczywiście lemoniada! Pytanie: Z czego? Odpowiedź: Z czego dusza zapragnie! Dziś zdradzamy Wam nasz kolejny sekret na lemoniadę idealną. Wystarczy sok wyciśnięty z jabłek, limonka, zioła i lód. Spróbujcie sami jakie to pyszne i orzeźwiające połączenie.

Dzielcie się także przepisem w polskiej i angielskiej wersji przygotowanej przez Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 449. Lemoniada jabłkowa z limonką   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

449YT 449. Lemoniada jabłkowa z limonką   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Jeśli nie masz czasu lub ochoty na pieczenie lub gotowanie, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Limonki myjemy, sparzamy i obieramy z nich skórkę. Do dzbanka wrzucamy lód i skórki z limonek. Limonki przekrawamy na pół i wyciskamy z nich sok, który wlewamy do dzbanka, wraz z sokiem jabłkowym.
  • 2.Na sam koniec dorzucamy do lemoniady lekko zgniecione zioła, aby były bardziej aromatyczne i możemy serwować. Taka lemoniada nie musi być dosładzana, gdyż sok jabłkowy jest wystarczająco słodki. Wspaniale gasi pragnienie i cudownie orzeźwia aromatem ziół i limonki.
  • 3.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 449. „Lemoniada jabłkowa z limonką” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 litr soku jabłkowego
  • 2 limonki
  • 4 gałązki mięty
  • 2 gałązki rozmarynu (opcjonalnie)
  • 2 gałązki werbeny (opcjonalnie)
  • 1 szklanka kostek lodu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł