
Sposób przygotowania:
- 1.Limonki myjemy, sparzamy i obieramy z nich skórkę. Do dzbanka wrzucamy lód i skórki z limonek. Limonki przekrawamy na pół i wyciskamy z nich sok, który wlewamy do dzbanka, wraz z sokiem jabłkowym.
- 2.Na sam koniec dorzucamy do lemoniady lekko zgniecione zioła, aby były bardziej aromatyczne i możemy serwować. Taka lemoniada nie musi być dosładzana, gdyż sok jabłkowy jest wystarczająco słodki. Wspaniale gasi pragnienie i cudownie orzeźwia aromatem ziół i limonki.
- 3.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 litr soku jabłkowego
- 2 limonki
- 4 gałązki mięty
- 2 gałązki rozmarynu (opcjonalnie)
- 2 gałązki werbeny (opcjonalnie)
- 1 szklanka kostek lodu