446. “5 sposobów na zagęszczenie zupy” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
4 porcje
20 minut
Sposoby na zagęszczenie zupy
Zastanawialiście się kiedyś jak szybko zagęścić wegańską i bezglutenową zupę, bez użycia śmietany lub zasmażki z mąki pszennej? Dziś podajemy Wam 5, a nawet 6 sprawdzonych sposobów, aby zrobić to szybko i pożywnie. Sprawdźcie jakie to proste.
Dzielcie się także przepisem w polskiej i angielskiej wersji przygotowanej przez Translalab
Obejrzyj przepis na Youtube!
1. Dodatek tofu
2. Dodanie czerwonej soczewicy – Zupa Dahl
3. Dodanie ryżu
4. Dodanie kaszki kukurydzianej – Zupa Minestrone
5. Dodanie lanych klusek – Zupa grzybowa
6. Krótkie miksowanie zupy
Jeśli nie masz czasu lub ochoty na pieczenie lub gotowanie, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .