Udostępnij przepis!

440. “Surówka z czarnej rzepy z granatem i truskawką” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Surówka na żądanie 😉

Ta surówka także jest odpowiedzią na komentarz pod odcinkiem na YT. Ktoś rzucił hasło, że pyszna jest surówka z czarnej rzepy, a nasza wyobraźnia od razu zadziałała. Sprawdźcie naszą wersję tej prostej i zdrowej surówki!

Dzielcie się także przepisem w polskiej i angielskiej wersji przygotowanej przez Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 440. Surówka z czarnej rzepy z granatem i truskawką   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

440YT 440. Surówka z czarnej rzepy z granatem i truskawką   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Jeśli nie masz czasu lub ochoty na pieczenie lub gotowanie, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Umytą rzepę obieramy, ucieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do miski.
  • 2.Ze sparzonej limonki ocieramy skórkę, a następnie wyciskamy sok.
  • 3.Do rzepy dodajemy sól, pieprz, sok z limonki i mieszamy.
  • 4.Kolendrę siekamy, granat przekrawamy i wyjmujemy z niego pestki a truskawki kroimy na ćwiartki.
  • 5.Dorzucamy do rzepy kolendrę, owoce i kaparki oraz syrop z agawy i majonez.
  • 6.Całość dokładnie mieszamy i możemy podawać.
  • 7.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 440. “Surówka z czarnej rzepy z granatem i truskawką” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 2 czarne rzepy
  • 1/2 szklanki owoców granatu
  • 1/2 szklanki drobnych truskawek
  • 2 łyżki drobnych marynowanych kaparów
  • 2 garście zielonej kolendry
  • 1 limonka
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 4 łyżki wegańskiego majonezu
  • 1 spora szczypta zmielonego czarnego pieprzu
  • Sól do smaku

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł