
Sposób przygotowania:
- 1.Umytą rzepę obieramy, ucieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do miski.
- 2.Ze sparzonej limonki ocieramy skórkę, a następnie wyciskamy sok.
- 3.Do rzepy dodajemy sól, pieprz, sok z limonki i mieszamy.
- 4.Kolendrę siekamy, granat przekrawamy i wyjmujemy z niego pestki a truskawki kroimy na ćwiartki.
- 5.Dorzucamy do rzepy kolendrę, owoce i kaparki oraz syrop z agawy i majonez.
- 6.Całość dokładnie mieszamy i możemy podawać.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 2 czarne rzepy
- 1/2 szklanki owoców granatu
- 1/2 szklanki drobnych truskawek
- 2 łyżki drobnych marynowanych kaparów
- 2 garście zielonej kolendry
- 1 limonka
- 1 łyżka syropu z agawy
- 4 łyżki wegańskiego majonezu
- 1 spora szczypta zmielonego czarnego pieprzu
- Sól do smaku