
Sposób przygotowania:
- 1.Ziemniaki kroimy w małą kostkę i gotujemy z suszonym tymiankiem ok. 15 minut.
- 2.Gdy ziemniaki będą już miękkie dodajemy groszek oraz resztę suchych przypraw.
- 3.Pod koniec gotowania solimy i dodajemy posiekanego koperku i pietruszki.
- 4.Chwilkę gotujemy i na samym końcu dodajemy mleczko kokosowe.
- 5.Gdy zupa jeszcze chwilkę się gotuje podprażamy płatki migdałów na patelni.
- 6.Zupę blendujemy na gładki krem, dodajemy świeżego tymianku i jeszcze raz mieszamy.
- 7.Zupę nalewamy do miseczek dekorujemy płatkami migdałów, odrobiną oliwy truflowej, kapką kremu balsamico z truflą i jeszcze odrobiną świeżego tymianku.
- 8.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składnik:
- 3 puszki groszku
- 1/2 kg ziemniaków
- 800 ml wody
- 150-200 ml mleczka kokosowego
- 1 pęczek pietruszki
- 1 pęczek kopru
- 2 łyżeczki tymianku suszonego
- 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
- 1/3 łyżeczki suszonego rozmarynu
- 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- 1 szczypta soli
- Płatki migdałów do posypania
- Świeży tymianek do dekoracji
- Oliwa truflowa do polania na koniec
- Truflowe balsamico do dekoracji