
Sposób przygotowania:
- 1.Kalarepy obieramy i ucieramy na tarce o dużych oczkach. Umyte jabłka również ucieramy, ale bez obierania i dorzucamy do kalarepy.
- 2.Doprawiamy pieprzem, solą, wlewamy sok z cytryny oraz dodajemy skórkę otartą z cytryny.
- 3.Siekamy natkę pietruszki oraz miętę, które również wrzucamy do miski.
- 4.Po dodaniu majonezu całość mieszamy i możemy serwować.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 2 kalarepy
- 2 jabłka
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 pęczka gałązek świeżej mięty
- Sok z jednej cytryny
- Skórka otarta z 1 cytryny
- 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
- 4 łyżki wegańskiego majonezu