Udostępnij przepis!

439. “Surówka z kalarepy z jabłkiem i miętą” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Surówka nie tylko na majówkę 🙂

Do powstania dzisiejszej surówka zostaliśmy zainspirowani jednym z komentarzy pod odcinkiem na Youtube. Gdy padło Hasło, że ktoś uwielbia surówkę z kalarepy, nie mogliśmy sobie wybaczyć, że jeszcze takiej nie jedliśmy. Zobaczcie, co wyszło z naszego myślenia na temat tej prostej i zdrowej surówki!

Dzielcie się także przepisem w polskiej i angielskiej wersji przygotowanej przez Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 439. Surówka z kalarepy z jabłkiem i miętą   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

439YT 439. Surówka z kalarepy z jabłkiem i miętą   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Jeśli nie masz czasu lub ochoty na pieczenie lub gotowanie, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Kalarepy obieramy i ucieramy na tarce o dużych oczkach. Umyte jabłka również ucieramy, ale bez obierania i dorzucamy do kalarepy.
  • 2.Doprawiamy pieprzem, solą, wlewamy sok z cytryny oraz dodajemy skórkę otartą z cytryny.
  • 3.Siekamy natkę pietruszki oraz miętę, które również wrzucamy do miski.
  • 4.Po dodaniu majonezu całość mieszamy i możemy serwować.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 439. “Surówka z kalarepy z jabłkiem i miętą” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 2 kalarepy
  • 2 jabłka
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka gałązek świeżej mięty
  • Sok z jednej cytryny
  • Skórka otarta z 1 cytryny
  • 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 4 łyżki wegańskiego majonezu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł