
Sposób przygotowania:
- 1.Brokuła kroimy w drobne kawałki, a cukinię w drobną kostkę.
- 2.Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy pokrojone warzywa z odrobiną soli, cały czas mieszając. Gdy lekko zmiękną dodajemy pokrojone suszone pomidory i peperoni oraz przyprawy i jeszcze minutkę smażymy mieszając. Całość przekładamy do miski i łączymy z pastą nie-makrelową, mieszamy i chwilkę czekamy aż lekko przestygnie.
- 3.Dodajemy utartego sera i mąkę ryżową, dokładnie mieszamy i napełniamy tak powstałą masą foremki do mufinek.
- 4.Pieczemy w piekarniku nastawionym na 180°C i pieczemy przez 30-40 minut.
- 5.Jest to super przekąska zarówno na ciepło z różnymi sosami jak i na zimno w towarzystwie surówek.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki - ciasto:
- 1 brokuł
- 1 cukinia
- 1 szklanka suszonych pomidorów z oliwy
- 1/2 szklanki marynowanych łagodnych papryczek peperoni
- 100 g utartego wegańskiego żółtego sera
- 2 łyżki pasty nie-makrelowej (przepis na www.ateliersmaku.pl)
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonego oregano oregano
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1 szczypta zmielonego czarnego pieprzu
- 1 szczypta soli
- 4 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
- 2 łyżki mąki ryżowej