
Sposób przygotowania:
- 1.Przez wyciskarkę wolnoobrotową z użyciem specjalnej przystawki do robienia sorbetów i lodów, przepuszczamy na przemian po odrobinie banana, silken tofu i pokruszonej czekolady. Czynność tę powtarzamy aż skończą nam się składniki.
- 2.Na sam koniec dosypujemy cynamon, wlewamy mleczko kokosowe, aby przepchnęło reszki banana, czekolady i tofu.
- 3.Całość mieszamy i przekładamy do pucharków.
- 4.Dekorujemy kokosową bitą śmietaną, owocami, które lubimy i możemy świętować!
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składnik:
- 300 g silken tofu
- 250 g bananów
- 25 g czekolady
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 100 ml mleczka kokosowego
- Bita śmietana kokosowa do dekoracji z przepisu 18
- Owoce do dekoracji