Udostępnij przepis!

428. “Bananowa stracciatella” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Bananowa stracciatella

Dziś dowiecie się jak przygotować bananową stracciatellę, którą dosładzaliśmy Wam walentynkowy weekend w naszych Bistro & Delikatesach. Zobaczcie jak można jeszcze wykorzystać wyciskarkę wolnoobrotową Kuvings (https://bit.ly/3nD37jo). Na pewno wiecie już, że jest ona naprawdę solidnym i wyjątkowo mocnym urządzeniem, które wyciska wspaniałe soki z owoców i warzyw. Nie każdy jednak pamięta, że można w niej przygotować także koktajle, a latem, pyszne lody.

Dziś postanowiliśmy wykorzystać ją do wyjątkowego deseru z kawałkami czekolady. I jak wyszło? Ci, którzy próbowali, twierdzą, że wspaniale. Spróbujcie sami jak łatwo i szybko można przygotować coś wyjątkowego, by świętować nie tylko walentynki.

Dzielcie się także przepisem w polskiej i angielskiej wersji przygotowanej przez Translalab.

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 428. Bananowa stracciatella   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

428YT 428. Bananowa stracciatella   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Sprawdź także poprzednie przepisy, które powstały dzięki tej wyciskarce:

Rozgrzewający sok owocowo-warzywny 

Ekspresowy sos pomidorowy z cukiniowym spaghetti

Jeśli nie masz czasu lub ochoty na gotowanie zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Przez wyciskarkę wolnoobrotową z użyciem specjalnej przystawki do robienia sorbetów i lodów, przepuszczamy na przemian po odrobinie banana, silken tofu i pokruszonej czekolady. Czynność tę powtarzamy aż skończą nam się składniki.
  • 2.Na sam koniec dosypujemy cynamon, wlewamy mleczko kokosowe, aby przepchnęło reszki banana, czekolady i tofu.
  • 3.Całość mieszamy i przekładamy do pucharków.
  • 4.Dekorujemy kokosową bitą śmietaną, owocami, które lubimy i możemy świętować!
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 428. “Bananowa stracciatella” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składnik:

  • 300 g silken tofu
  • 250 g bananów
  • 25 g czekolady
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • Bita śmietana kokosowa do dekoracji z przepisu 18
  • Owoce do dekoracji

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł