
Sposób przygotowania:
- 1.Wlewamy wodę do garnka, dorzucamy ziele angielskie i liście laurowe i zagotowujemy.
- 2.Kalarepę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Również w drobną kostkę kroimy paprykę i selera naciowego, a następnie wszystkie te warzywa dorzucamy do garnka. Pomidory kroimy w podłużne cząstki i dodajemy do gotującego się rosołu.
- 3.Po 15 minutach wsypujemy do garnka przyprawy, czyli pieprz, asafetydę, sól i wlewamy sos sojowy. Gotujemy jeszcze klikanaście minut i na sam koniec sprawdzamy, czy nie trzeba dodać więcej soli i dolewamy oliwę.
- 4.Przelewamy na durszlaku makaron z koniaku przegotowaną wodą, wykładamy go do miseczek, po 100 gramów na osobę i zalewamy gorącym rosołem z warzywami.
- 5.Dla nas jest to super zupa, którą jadamy po przyjściu wieczorem ze spaceru bez strachu o kaloryczność.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składnik - ciasto :
- 3 czubate łyżki mąki ryżowej
- 3 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej
- 3 czubate łyżki mąki gryczanej
- 1 łyżka odtłuszczonego mielonego siemienia lnianego
- 1 łyżka oleju
- 1 szczypta soli
- 150 ml wrzącej wody
Składniki - nadzienie:
- 200 g boczniaka
- 100 g suszonych pomidorów z oliwy
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki sosu sojowego tamari
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka cząbru
- 2/3 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 1 łyżeczka odtłuszczonego mielonego siemienia lnianego