
Sposób przygotowania:
- 1.Wlewamy wodę do garnka, dorzucamy ziele angielskie i liście laurowe i zagotowujemy.
- 2.Kalarepę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Również w drobną kostkę kroimy paprykę i selera naciowego, a następnie wszystkie te warzywa dorzucamy do garnka. Pomidory kroimy w podłużne cząstki i dodajemy do gotującego się rosołu.
- 3.Po 15 minutach wsypujemy do garnka przyprawy, czyli pieprz, asafetydę, sól i wlewamy sos sojowy. Gotujemy jeszcze klikanaście minut i na sam koniec sprawdzamy, czy nie trzeba dodać więcej soli i dolewamy oliwę.
- 4.Przelewamy na durszlaku makaron z koniaku przegotowaną wodą, wykładamy go do miseczek, po 100 gramów na osobę i zalewamy gorącym rosołem z warzywami.
- 5.Dla nas jest to super zupa, którą jadamy po przyjściu wieczorem ze spaceru bez strachu o kaloryczność.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 2 kalarepy
- 3 łodygi selera
- 2 pomidory
- 1 czerwona papryka
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 4 liście laurowe
- 3 łyżki sosu sojowego tamari
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 1/2 łyżeczki asafetydy
- Sól do smaku
- 2 litry wody
- Natka pietruszki do posypania
- 600 g gotowego makaronu z konjaku (100 g na porcję)