Udostępnij przepis!

41. “Galaretki espresso z kasztanowym kremem” – bezglutenowa kuchnia wegańska I Atelier Smaku

Coś dla miłośników kawy.

Dziś pierwszy odcinek z nowej kawowo-deserowej serii. Startujemy od czegoś specjalnego dla miłośników dobrego espresso w niekonwencjonalnym, deserowym wydaniu. Pyszna kawa z dobrego włoskiego ekspresu oraz delikatny krem, również z włoskich, kasztanów. Pysznie i pobudzająco. Za 2 tygodnie kolejny deserowy odcinek, w którym powrócimy do konkursów kulinarnych. Mamy dla Was ciekawe nagrody. Tym razem wszystko związane z kawą w najlepszym wydaniu. 🙂

Dzięki angielskiemu tłumaczeniu przygotowanemu przez Translalab, możecie dzielić się przepisem nawet ze swoimi obcojęzycznymi przyjaciółmi. 😉

 

 Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 41. Galaretki espresso z kasztanowym kremem   bezglutenowa kuchnia wegańska I Atelier Smaku

41YT 41. Galaretki espresso z kasztanowym kremem   bezglutenowa kuchnia wegańska I Atelier Smaku

 

Zachęcamy też do zapoznania się z naszymi przepisami na desery.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Do niewielkiego rondelka wlewamy niewielką ilość wody, do środka dodajemy agar, cukier.
  • 2.Całość stawiamy na palnik i zagotowujemy. Po kilku minutach gotowania na małym ogniu dolewamy wcześniej przygotowane espresso i jeszcze raz zagotowujemy.
  • 3.Całość przelewamy do filiżanek lub foremek i odstawiamy do czasu, aż galaretki stężeją.
  • 4.W tym czasie przygotowujemy krem poprzez dokładne wymieszanie mleczka kokosowego i kremu kasztanowego.
  • 5.Stężałe galaretki wykładamy na krem i podajemy lekko oprószone chilli i udekorowany ziarnami dobrej kawy, które również możemy skonsumować.
  • 6.Dobrej zabawy i smacznego!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 41. “Galaretki espresso z kasztanowym kremem” – bezglutenowa kuchnia wegańska I Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 100 ml wody do zagotowania agaru
  • 2 filiżanki (60 ml) mocnego, dobrego espresso
  • 1/4 łyżeczki agaru
  • 1 łyżeczka cukru

Składniki - krem:

  • 3 łyżki dobrze schłodzonego mleczka kokosowego
  • 3 łyżki kremu z kasztanów
  • Ziarna kawy i szczypta chilli do dekoracji

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł