
Sposób przygotowania:
- 1.Do niewielkiego rondelka wlewamy niewielką ilość wody, do środka dodajemy agar, cukier.
- 2.Całość stawiamy na palnik i zagotowujemy. Po kilku minutach gotowania na małym ogniu dolewamy wcześniej przygotowane espresso i jeszcze raz zagotowujemy.
- 3.Całość przelewamy do filiżanek lub foremek i odstawiamy do czasu, aż galaretki stężeją.
- 4.W tym czasie przygotowujemy krem poprzez dokładne wymieszanie mleczka kokosowego i kremu kasztanowego.
- 5.Stężałe galaretki wykładamy na krem i podajemy lekko oprószone chilli i udekorowany ziarnami dobrej kawy, które również możemy skonsumować.
- 6.Dobrej zabawy i smacznego!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 100 ml wody do zagotowania agaru
- 2 filiżanki (60 ml) mocnego, dobrego espresso
- 1/4 łyżeczki agaru
- 1 łyżeczka cukru
Składniki - krem:
- 3 łyżki dobrze schłodzonego mleczka kokosowego
- 3 łyżki kremu z kasztanów
- Ziarna kawy i szczypta chilli do dekoracji