
Sposób przygotowania:
- 1.Zalewamy na kilka godzin nasiona słonecznika aby zmiękły, a następnie odcedzamy je i miksujemy na jednolitą masę.
- 2.Dodajemy soku z cytryny.
- 3.Następnie wlewamy mleczko kokosowe oraz przyprawy i jeszcze raz dokładnie miksujemy
- 4.Przekładamy do miski i dodajemy pokrojone rzodkiewki w takiej ilości, którą lubimy. Jeszcze raz próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy solą lub pieprzem
- 5.Jest to oczywiście klasyczna wersja, która idealnie pasuje na kanapki o tosty.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 200 g nasion słonecznika
- 50 ml soku z cytryny
- 50 ml mleczka kokosowego lub jakiejś roślinnej śmietanki
- 2/3 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 1 pęczek rzodkiewki
- Natka pietruszki do dekoracji