
Sposób przygotowania:
- 1.Nasiona konopii dokładnie miksujemy.
- 2.Bazylię siekamy wraz z łodyżkami, następnie dodajemy do konopii wraz z olejem, octem oraz solą i wszystko dokładnie miksujemy.
- 3.W razie potrzeby możemy dodać trochę więcej soli, octu jabłkowego lub, jeśli będzie zbyt suche, trochę więcej oleju.
- 4.Takie pesto idealnie sprawdza się do makaronów, kluseczek, sałatek lub jako smarowidło do placków i grzanek.
- 5.Oczywiście możecie pójść za naszym przykładem i skorzystać z własnoręcznie wypieczonych z oliwą paluchów chlebowych.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 pęczek świeżej bazylii
- 4 łyżki łuskanych nasion konopi
- 50 ml oleju np. z wiesiołka lub takiego jak lubimy
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1/4 łyżeczki soli