
Sposób przygotowania:
- 1.Jagody myjemy i odsączamy.
- 2.Dobrze schłodzone mleczko kokosowe ubijamy blenderem z dodatkiem zmiksowanego na puder erytrytolu aż uzyska konsystencję bitej śmietany.
- 3.Nasiona konopii miksujemy w młynku. Następnie przekładamy je do miski i łączymy je z bitą śmietaną.
- 4.W miseczkach lub pucharkach przekładamy warstwami jagody i krem.
- 5.Dekorujemy liśćmi świeżej mięty.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
- 7.Ps. Poza sezonem jagody można zastąpić innymi sezonowymi owocami np. borówką amerykańską, malinami, truskawkami lub jeżynami.
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 2 szklanki czarnych jagód
- 200 ml mleczka kokosowego
- 4 łyżki łuskanych nasion konopii
- 2 łyżki zmiksowanego na puder erytrytolu
- Liście świeżej mięty do dekoracji