
Sposób przygotowania:
- 1.Wodę zagotowujemy, solimy i wrzucamy makaron. Wyjmujemy go po ok. 5 minutach, gdy jest już al dente.
- 2.Przelewamy go i kładziemy na talerzu udekorowanym liśćmi młodego szpinaku skropionego oliwą z białą truflą.
- 3.Makaron mieszamy z pastą z czarnej trufli, solimy i posypujemy grubo mielonym pieprzem.
- 4.Skrapiamy jeszcze raz oliwą z białymi truflami i gotowe!
- 5.Gdy ktoś chce jednak naprawdę zaszaleć tak jak my, może dodać jeszcze na wierzch po kilka truflowych płatków z carpaccio w słoiczku.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 250 g makaronu np. kukurydzianego typu wstążki
- Ok. 2 łyżki pasty z czarnej trufli
- Ewentualnie carpaccio z czarnej trufli
- 2 1/2 litra wody do gotowania makaronu
- 1/2 łyżeczki soli do gotowania makaronu
- Oliwa z białą truflą do skropienia szpinaku
- Sól do doprawienia
- Czarny pieprz do doprawienia
- Liście młodego szpinaku