
Sposób przygotowania:
- 1.Ogórki, pomidory i paprykę myjemy. Ogórki obieramy i kroimy je w kostkę.
- 2.Paprykę pozbawiamy nasion i również kroimy w kostkę.
- 3.Pomidorki przekrawamy na połówki.
- 4.Warzywa mieszamy, dzielimy na 2 miski, na wierzch każdej miski wykładamy fetę z tofu, oraz oliwki, polewamy oliwą, skrapiamy cytryną, posypujemy pieprzem i solą oraz posypujemy świeżo posiekanymi liśćmi oregano.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 200 g ogórka
- 200 g pomidorów koktajlowych
- 200 g fety z tofu (z przepisu 240)
- 2 łyżki oliwy z marynowanej fety z tofu
- 12 oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- Kilka listków oregano
- Czarny pieprz do smaku
- Sól do smaku