Udost臋pnij przepis!

341. “Wega艅ska pasta warzywno orzechowa” – 馃崋 馃嵈馃崬 – bezglutenowa kuchnia wega艅ska | Atelier Smaku

Samo zdrowie.

Przedstawiamy Wam kolejn膮 z obiecanych past. Tym razem na warsztat posz艂y warzywa i orzechy w艂oskie. Bardzo prosty bezglutenowy i wega艅ski przepis, kt贸ry uda si臋 ka偶demu. Idealny na kanapki, tosty, do nale艣nik贸w, makaron贸w, plack贸w i klusek 馃檪

Zach臋camy do dzielenia si臋 r贸wnie偶 angielsk膮 wersj膮 odcinka i przepisu przygotowanymi przez Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawd藕 r贸wnie偶 przepisy na inne bezglutenowe i wega艅skie pasty .

Kiedy nie masz czasu gotowa膰, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Spos贸b przygotowania:

  • 1.Orzechy zalewamy na noc wod膮.
  • 2.Bak艂a偶ana kroimy w do艣膰 du偶膮 kostk臋, a papryk臋 w kawa艂ki i dusimy na oliwie a偶 zmi臋kn膮. Pod koniec dodajemy przypraw i dusimy jeszcze 2-3 minuty. Wy艂膮czamy palnik i czekamy aby warzywa lekko przestyg艂y.
  • 3.Nast臋pnie dodajemy odcedzone orzechy oraz suszone pomidory.
  • 4.Miksujemy dok艂adnie i gotowe!
  • 5.Je艣li nie macie asafetydy, mo偶ecie zast膮pi膰 j膮 na przyk艂ad granulowanym czosnkiem.
  • 6.Tak膮 past臋 z powodzeniem przetrzymacie w lod贸wce tydzie艅, a nawet d艂u偶ej.
  • 7.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocen臋

Jakby艣 oceni艂/a 341. “Wega艅ska pasta warzywno orzechowa” – 馃崋 馃嵈馃崬 – bezglutenowa kuchnia wega艅ska | Atelier Smaku?
Click to rate

Sk艂adniki:

  • 1 ma艂y bak艂a偶an
  • 1 papryka czerwona
  • 1 szklanka suszonych pomidor贸w w oleju
  • 100 g orzech贸w w艂oskich
  • 75 ml oliwy z oliwek
  • 1 艂y偶ka sosu sojowego tamari
  • 1 艂y偶ka octu balsamicznego
  • 2 艂y偶eczki soli
  • 1 艂y偶eczka czerwonej w臋dzonej papryki
  • 1 艂y偶eczka zmielonego czarnego pieprzu
  • 1/2 艂y偶eczki kurkumy
  • 1/2 艂y偶eczki cynamonu
  • 1/2 艂y偶eczki asafetydy

Dost臋pne formy dostawy:

  • Odbi贸r osobisty: 0,00 z艂
  • Przesy艂ka kurierska:
    • DPD - 18,92 z艂
    • InPost kurier - 16,94 z艂
    • POCZTEX24 - 17,42 z艂