
Sposób ptzygotowania
- 1.Orzechy nerkowca i orzechy włoskie zalewamy na noc wodą w osobnych miskach.
- 2.Odcedzone nerkowce miksujemy na idealnie gładką masę, a następnie dodajemy ocet jabłkowy, mleczko kokosowe i oliwę truflową.
- 3.Miksujemy ponownie.
- 4.Dorzucamy teraz wszystkie przyprawy oraz płatki drożdżowe i oczywiście miksujemy jeszcze raz.
- 5.Orzechy włoskie w miarę możliwości pozbawiamy skórki, następnie siekamy je dość drobno. Podobnie siekamy żurawinę. Dodajemy je do masy, mieszamy łyżką i gotowe!
- 6.Jeśli nie macie asafetydy, możecie zastąpić ją na przykład granulowanym czosnkiem.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 200 g orzechów nerkowca
- 1 garść orzechów włoskich
- 1 garść suszonej żurawiny
- 25 ml mleczka kokosowego
- 25 ml octu jabłkowego
- 2 łyżeczki płatków drożdżowych
- 1 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka oliwy truflowej
- 1 szczypta asafetydy
- 1 szczypta kurkumy