Udostępnij przepis!

340. “Wegański serek kanapkowy z orzechami i żurawiną” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Pyszny, zdrowy, roślinny.

Dziś mamy dla Was obiecaną pastę, smarowidło na kanapki. Jesteśmy pewni, że wegański serek z orzechami i żurawiną zadowoli nie jedno podniebienie i będzie genialnym rozwiązaniem nie tylko na śniadanie. Bez laktozy, bez glutenu, bez soi, na bazie orzeszków nerkowca. Sprawdźcie jakie to smaczne i proste. Na pewno uda się każdemu. 🙂

Zachęcamy do dzielenia się również angielską wersją odcinka i przepisu przygotowanymi przez Translalab .

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zobacz, co jeszcze proponujemy na śniadanie.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób ptzygotowania

  • 1.Orzechy nerkowca i orzechy włoskie zalewamy na noc wodą w osobnych miskach.
  • 2.Odcedzone nerkowce miksujemy na idealnie gładką masę, a następnie dodajemy ocet jabłkowy, mleczko kokosowe i oliwę truflową.
  • 3.Miksujemy ponownie.
  • 4.Dorzucamy teraz wszystkie przyprawy oraz płatki drożdżowe i oczywiście miksujemy jeszcze raz.
  • 5.Orzechy włoskie w miarę możliwości pozbawiamy skórki, następnie siekamy je dość drobno. Podobnie siekamy żurawinę. Dodajemy je do masy, mieszamy łyżką i gotowe!
  • 6.Jeśli nie macie asafetydy, możecie zastąpić ją na przykład granulowanym czosnkiem.
  • 7.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 340. “Wegański serek kanapkowy z orzechami i żurawiną” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 200 g orzechów nerkowca
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść suszonej żurawiny
  • 25 ml mleczka kokosowego
  • 25 ml octu jabłkowego
  • 2 łyżeczki płatków drożdżowych
  • 1 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka oliwy truflowej
  • 1 szczypta asafetydy
  • 1 szczypta kurkumy

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł