Udostępnij przepis!

338. “Wegański twarożek na kanapki” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Wyśmienity pomysł na śniadanie.

Większości z nas trudno sobie wyobrazić śniadanie bez pieczywa i dobrej pasty do smarowania. Dziś mamy dla Was przepis na taką właśnie idealną pastę i to twarożkową. W wersji wegańskiej czyli bez laktozy i glutenu jak zawsze w naszej kuchni. Jesteśmy przekonani, że tym patentem oszukamy wiele podniebień. Zobaczcie jak łatwo ją przygotować. Na pewno uda się każdemu. 🙂

Zachęcamy do dzielenia się również angielską wersją odcinka i przepisu przygotowanymi przez Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również przepisy na inne bezglutenowe i wegańskie pasty .

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Tofu miksujemy na gładką masę.
  • 2.Dodajemy tłuszczu kokosowego i miksujemy ponownie.
  • 3.Dolewamy ocet jabłkowy i mleczko kokosowe oraz pieprz i sól. Jeszcze raz dokładnie miksujemy, aby powstała puszysta masa.
  • 4.W razie potrzeby, można zwiększyć ilość octu i soli.
  • 5.Taka pasta idealnie smakuje na tostach, naleśnikach, plackach itd. Pamiętajcie, że możecie do niej dodać ulubionych przypraw.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 338. “Wegański twarożek na kanapki” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 200 g tofu naturalnego
  • 60 g rafinowanego tłuszczu kokosowego
  • 30 ml mleczka kokosowego
  • 30 ml octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł