
Sposób przygotowania:
- 1.Tofu miksujemy na gładką masę.
- 2.Dodajemy tłuszczu kokosowego i miksujemy ponownie.
- 3.Dolewamy ocet jabłkowy i mleczko kokosowe oraz pieprz i sól. Jeszcze raz dokładnie miksujemy, aby powstała puszysta masa.
- 4.W razie potrzeby, można zwiększyć ilość octu i soli.
- 5.Taka pasta idealnie smakuje na tostach, naleśnikach, plackach itd. Pamiętajcie, że możecie do niej dodać ulubionych przypraw.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 200 g tofu naturalnego
- 60 g rafinowanego tłuszczu kokosowego
- 30 ml mleczka kokosowego
- 30 ml octu jabłkowego
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu