
Sposób przygotowania:
- 1.Świeżą kapustę szatkujemy na drobno i solimy, aby skruszała. Możemy do razu dosypać zmielonego pieprzu.
- 2.Obraną marchewkę ucieramy na tarce i dorzucamy do kapusty.
- 3.Mieszamy ze sobą jogurt, majonez, mleczko kokosowe oraz syrop z agawy. Możemy również zakwasić delikatnie wyciśniętym sokiem z cytryny.
- 4.Dodajemy do kapusty z marchewką, mieszamy i gotowe!
- 5.Surówkę przed podaniem najlepiej dobrze schłodzić.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 600 g białej kapusty
- 100 g marchwi
- 150 ml jogurtu kokosowego
- 100 ml mleczka kokosowego
- 5 łyżek wegańskiego majonezu
- 3 łyżki syropu z agawy
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- Ewentualnie sok z 1/2 cytryny do zakwaszenia