Udost臋pnij przepis!

336. “Wega艅ska sur贸wka COLESLAW” – 馃馃馃嵈 bezglutenowa kuchnia wega艅ska | Atelier Smaku

Klasyka inaczej.

Dzi艣 przedstawiamy Wam nasz膮 wersj臋 najpopularniejszej sur贸wki na 艣wiecie – Coleslaw. Taka wega艅ska jej wersja jest na pewno 艣wietnym rozwi膮zaniem dla os贸b z nietolerancj膮 laktozy i jak ka偶dy z naszych przepis贸w nie zawiera r贸wnie偶 glutenu. Przekonajcie si臋 sami, jak 艂atwo przygotowa膰 tak膮 sur贸wk臋 i 偶e smakuje tak samo jak klasyczny Coleslaw.

Przepis oraz odcinek maj膮 oczywi艣cie angielskie t艂umaczenie przygotowane przez Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania si臋 z innymi sa艂atkami  z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotowa膰, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Spos贸b przygotowania:

  • 1.艢wie偶膮 kapust臋 szatkujemy na drobno i solimy, aby skrusza艂a. Mo偶emy do razu dosypa膰 zmielonego pieprzu.
  • 2.Obran膮 marchewk臋 ucieramy na tarce i dorzucamy do kapusty.
  • 3.Mieszamy ze sob膮 jogurt, majonez, mleczko kokosowe oraz syrop z agawy. Mo偶emy r贸wnie偶 zakwasi膰 delikatnie wyci艣ni臋tym sokiem z cytryny.
  • 4.Dodajemy do kapusty z marchewk膮, mieszamy i gotowe!
  • 5.Sur贸wk臋 przed podaniem najlepiej dobrze sch艂odzi膰.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocen臋

Jakby艣 oceni艂/a 336. “Wega艅ska sur贸wka COLESLAW” – 馃馃馃嵈 bezglutenowa kuchnia wega艅ska | Atelier Smaku?
Click to rate

Sk艂adniki:

  • 600 g bia艂ej kapusty
  • 100 g marchwi
  • 150 ml jogurtu kokosowego
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 5 艂y偶ek wega艅skiego majonezu
  • 3 艂y偶ki syropu z agawy
  • 1 艂y偶eczka soli
  • 1/2 艂y偶eczki czarnego mielonego pieprzu
  • Ewentualnie sok z 1/2 cytryny do zakwaszenia

Dost臋pne formy dostawy:

  • Odbi贸r osobisty: 0,00 z艂
  • Przesy艂ka kurierska:
    • DPD - 18,92 z艂
    • InPost kurier - 16,94 z艂
    • POCZTEX24 - 17,42 z艂