Udostępnij przepis!

336. “Wegańska surówka COLESLAW” – 🥕🥗🍴 bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Klasyka inaczej.

Dziś przedstawiamy Wam naszą wersję najpopularniejszej surówki na świecie – Coleslaw. Taka wegańska jej wersja jest na pewno świetnym rozwiązaniem dla osób z nietolerancją laktozy i jak każdy z naszych przepisów nie zawiera również glutenu. Przekonajcie się sami, jak łatwo przygotować taką surówkę i że smakuje tak samo jak klasyczny Coleslaw.

Przepis oraz odcinek mają oczywiście angielskie tłumaczenie przygotowane przez Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 336. Wegańska surówka COLESLAW   🥕🥗🍴 bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

336YT 336. Wegańska surówka COLESLAW   🥕🥗🍴 bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi sałatkami  z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Świeżą kapustę szatkujemy na drobno i solimy, aby skruszała. Możemy do razu dosypać zmielonego pieprzu.
  • 2.Obraną marchewkę ucieramy na tarce i dorzucamy do kapusty.
  • 3.Mieszamy ze sobą jogurt, majonez, mleczko kokosowe oraz syrop z agawy. Możemy również zakwasić delikatnie wyciśniętym sokiem z cytryny.
  • 4.Dodajemy do kapusty z marchewką, mieszamy i gotowe!
  • 5.Surówkę przed podaniem najlepiej dobrze schłodzić.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 336. “Wegańska surówka COLESLAW” – 🥕🥗🍴 bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 600 g białej kapusty
  • 100 g marchwi
  • 150 ml jogurtu kokosowego
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 5 łyżek wegańskiego majonezu
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • Ewentualnie sok z 1/2 cytryny do zakwaszenia

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł