
Sposób przygotowania:
- 1.Obieramy ogórki, kroimy je w cienkie plasterki lub ucieramy na tarce. Wrzucamy do salaterki, dodajemy soli.
- 2.W osobnej miseczce mieszamy jogurt z mleczkiem kokosowym uzyskując w ten sposób wegański odpowiednik śmietany. W razie potrzeby możemy dodać trochę soku z cytryny. Wszystko oczywiście zależy od naszych preferencji smakowych.
- 3.Łączymy ogórki z naszą „śmietaną” i pieprzem.
- 4.Mieszamy i gotowe!
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 500 g ogórków
- 125 ml jogurtu kokosowego lub sojowego
- 4 łyżki mleczka kokosowego
- 1/2 łyżeczki soli
- Duża szczypta mielonego czarnego pieprzu
- Ewentualnie sok z cytryny do zakwaszenia