Udostępnij przepis!

333. “Wegańska mizeria” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Smak typowego, polskiego obiadu.

Dziś przedstawiamy Wam naszą wersję mizerii. Tak jak w przypadku “Surówki z selerem z orzechami” różnica pomiędzy tym, co jada się w większości domów, a naszą wegańską wersją polega na braku śmietany. Tym razem również idealnie zastępuje ją połączenie jogurtu kokosowego lub sojowego z dodatkiem kokosowego mleczka. Przekonajcie się sami, że naprawdę trudno odróżnić obie opcje.

Przepis oraz odcinek mają oczywiście angielskie tłumaczenie przygotowane przez Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi sałatkami  z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Obieramy ogórki, kroimy je w cienkie plasterki lub ucieramy na tarce. Wrzucamy do salaterki, dodajemy soli.
  • 2.W osobnej miseczce mieszamy jogurt z mleczkiem kokosowym uzyskując w ten sposób wegański odpowiednik śmietany. W razie potrzeby możemy dodać trochę soku z cytryny. Wszystko oczywiście zależy od naszych preferencji smakowych.
  • 3.Łączymy ogórki z naszą „śmietaną” i pieprzem.
  • 4.Mieszamy i gotowe!
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 333. “Wegańska mizeria” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 500 g ogórków
  • 125 ml jogurtu kokosowego lub sojowego
  • 4 łyżki mleczka kokosowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • Duża szczypta mielonego czarnego pieprzu
  • Ewentualnie sok z cytryny do zakwaszenia

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł