Udostępnij przepis!

328. “Tofu na słodko” – 6 sposobów! | bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Słodkości z dużą ilością białka.

Wszystkich, którzy mają teraz więcej wolnego czasu zachęcamy do jego ciekawego spożytkowania, na przykład na eksperymenty kulinarne. W dzisiejszym odcinku z serii ‘krok po kroku’ przedstawimy Wam 6 naszych niezawodnych sposobów na tofu naturalne na słodko. Pokażemy Wam jak w łatwy sposób przy użyciu tofu można przyrządzić pyszne słodkości.

Odcinek i przepis są zaopatrzone w angielskie tłumaczenie od Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Poniżej znajdziecie przepis na naturalne tofu na słodko. Zachęcamy też do odwiedzenia innych odcinków naszej bezglutenowej kuchni wegańskiej, w której znajdziecie przepisy na:

1) Krem cynamonowy – składniki i sposób przygotowania znajdują się poniżej. 

2) Krem czekoladowy

3) Sernik na zimno

4) Sernik pieczony

5) Muffinki sernikowe

6) Twarożek na słodko

 

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Kostkę tofu miksujemy na jednolitą masę, następnie dolewamy syrop z agawy, mleczko kokosowe, dosypujemy cynamon. Miksujemy jeszcze raz aż krem będzie miał jedwabistą konsystencję i gotowe! Taki krem nadaje się idealnie do naleśników, tart, na tosty, herbatniki lub na cokolwiek innego wpadniecie. :)

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 328. “Tofu na słodko” – 6 sposobów! | bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 kostka naturalnego tofu
  • 50 ml syropu z agawy
  • 100 ml mleczka kokosowego 1/2-1 łyżeczki cynamonu
  • 1/2-1 łyżeczki cynamonu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł