Udostępnij przepis!

327. “8 sposobów na tofu” – 🍴🍵 ♨ bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Jeden produkt, a tak wiele możliwości!

Dziś znowu zajmujemy się tofu. Tym razem naturalnym. W kolejnym odcinku z serii „Krok po kroku” przedstawiamy Wam 8 naszych ulubionych sposobów na naturalne tofu na słono. Wszystkie są bardzo proste. Na pewno każdemu się uda! Warto od razu zakupić kostkę tofu, a nawet kilka!

Odcinek i przepis są zaopatrzone w angielskie tłumaczenie od Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Poniżej znajdziecie przepis na naturalne tofu na słono. Takie tofu nadaje się idealnie jako dodatek do obiadu zamiast kotletów, sprawdza się również na kanapkach i w burgerach.

Zachęcamy też do odwiedzenia innych odcinków naszej bezglutenowej kuchni wegańskiej, w której znajdziecie inne sposoby skorzystania z tofu:

2) Farsz do pierogów ruskich

3) Sos tzatziki

4) Wegański twarożek

5) Wegańska galareta

6) Panierowane tofu

7) Tofu a’la feta

8) Przepis na tofu jako zagęstnik do zup – już wkrótce 🙂

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Tofu kroimy na 6 równych, dość cienkich plastrów. Skrapiamy i smarujemy je sosem sojowym z obu stron.
  • 2.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż będzie chrupiące i lekko się przyrumieni.
  • 3.Takie tofu nadaje się idealnie jako dodatek do obiadu zamiast kotletów, sprawdza się również na kanapkach i w burgerach.

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 327. “8 sposobów na tofu” – 🍴🍵 ♨ bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 kostka naturalnego tofu
  • sos sojowy Tamari
  • olej do smażenia

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł