327. „8 sposobów na tofu” – ?? ♨ bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
Jeden produkt, a tak wiele możliwości!
Dziś znowu zajmujemy się tofu. Tym razem naturalnym. W kolejnym odcinku z serii „Krok po kroku” przedstawiamy Wam 8 naszych ulubionych sposobów na naturalne tofu na słono. Wszystkie są bardzo proste. Na pewno każdemu się uda! Warto od razu zakupić kostkę tofu, a nawet kilka!
Odcinek i przepis są zaopatrzone w angielskie tłumaczenie od Translalab
Obejrzyj przepis na Youtube!
Poniżej znajdziecie przepis na naturalne tofu na słono. Takie tofu nadaje się idealnie jako dodatek do obiadu zamiast kotletów, sprawdza się również na kanapkach i w burgerach.
Zachęcamy też do odwiedzenia innych odcinków naszej bezglutenowej kuchni wegańskiej, w której znajdziecie inne sposoby skorzystania z tofu:
3) Sos tzatziki
8) Przepis na tofu jako zagęstnik do zup – już wkrótce 🙂
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .
- 1 kostka naturalnego tofu
- sos sojowy Tamari
- olej do smażenia
- Tofu kroimy na 6 równych, dość cienkich plastrów. Skrapiamy i smarujemy je sosem sojowym z obu stron.
- Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż będzie chrupiące i lekko się przyrumieni.
- Takie tofu nadaje się idealnie jako dodatek do obiadu zamiast kotletów, sprawdza się również na kanapkach i w burgerach.