Udostępnij przepis!

323. “Spaghetti z cukinii” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Smakuje jak prawdziwy makaron.

Spaghetti z cukinii to kolejny z serii ketogenicznych, wegańskich i oczywiście bezglutenowych przepisów, które będziecie mieli okazję poznać na naszym kanale w tym roku.

Angielskie tłumaczenie odcinka oczywiście od Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zachęcamy też do zapoznania się z naszymi przepisami na dania obiadowe.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Pieczarkę ucieramy na jarzynowej tarce, a na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy granulat sojowy. Gdy się przyrumieni wsypujemy pieprz ziołowy, wlewamy sos sojowy, szybko mieszamy i dorzucamy utartą pieczarkę.
  • 2.Chwilę smażymy na małym ogniu, dodajemy resztę przypraw, wlewamy passatę pomidorową i mleczko kokosowe, a następnie dusimy przez kilka minut.
  • 3.Cukinię ucieramy na tarce typu rekinek na cienkie podłużne paski, aby uzyskać kształt makaronu spaghetti. Gotujemy ją przez kilka minut na parze, żeby lekko zmiękła.
  • 4.Układamy ją na talerzu, na środek wkładamy sos i dekorujemy ziołami.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 323. “Spaghetti z cukinii” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 400 g cukinii
  • 200 ml passaty pomidorowej
  • 100 g pieczarek
  • 50 g granulatu sojowego
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 łyżki mleczka kokosowego
  • 1 łyżka sosu sojowego Tamari
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka oliwy truflowej
  • 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki asafetydy
  • Kilka gałązek oregano
  • Sól do smaku

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł