322. „5 sposobów na granulat sojowy” – ? – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
Nie tylko wegańskie bolognese…
Przepisy z granulatu sojowego? Nie ma problemu! W najnowszym odcinku naszej instruktażowej serii zdradzamy Wam 5 naszych ulubionych sposobów na granulat sojowy.
Warto zaznaczyć, że soja jest nie tylko smaczna, ale też bardzo zdrowa! To cenne źródło m.in. potasu, który reguluje kwasowo-zasadową równowagę organizmu, obniża ciśnienie krwi i kontroluje pracę naszych mięśni. W dodatku potas pomaga w ochronie przed udarem mózgu i dba o prawidłową pracę serca.
Krok po kroku zobaczcie jak łatwo i szybko można wyczarować coś pysznego! ? Angielskie tłumaczenie odcinka oczywiście od Translalab
Obejrzyj przepis na Youtube!
Zachęcamy do zapoznania się z naszymi przepisami na różne dania, w których skał wchodzi granulat sojowy:
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .
- około 100 g granulatu sojowego
- 4 łyżki oleju
- 1-2 łyżki sosu sojowego Tamari
- Granulat sojowy wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy, aż zacznie robić się lekko rumiany. Wlewamy sos sojowy.
- Dalej postępujemy zależnie od przepisu.