Udost─Öpnij przepis!

320. “Idealne nale┼Ťniki ­čŹ┤ÔÖĘ – krok po kroku – bezglutenowa kuchnia wega┼äska | Atelier Smaku

Niezawodna receptura.

Idealne wega┼äskie nale┼Ťniki bezglutenowe? Tak, to mo┼╝liwe ­čÖé Dzi┼Ť zdradzamy Wam tajniki ich przygotowania. Nasze wega┼äskie nale┼Ťniki nie maj─ů jajek, zb─Ödnych dodatk├│w, ulepszaczy.

Dzi─Öki Translalab mo┼╝ecie podzieli─ç si─Ö przepisem z angloj─Özycznymi znajomymi.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

 

Zajrzyj do naszych przepis├│w na r├│┼╝ne rodzaje wega┼äskich  nale┼Ťnik├│w .

Kiedy nie masz czasu gotowa─ç, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Spos├│b przygotowania:

  • 1.Zmielone siemi─Ö lniane zalewamy wrz─ůtkiem, miksujemy i odstawiamy na bok do wystygni─Öcia.
  • 2.Suche sk┼éadniki mieszamy razem. Gdy siemi─Ö przestygnie, wszystko ┼é─ůczymy z dodatkiem wod
  • 3.Miksujemy a┼╝ ciasto b─Ödzie g┼éadkie i b─Ödzie mia┼éo konsystencj─Ö g─Östej ┼Ťmietany. Pod koniec miksowania dodajemy 2 ┼éy┼╝ki oleju i ponownie miksujemy na jednolit─ů mas─Ö. Ewentualnie dodajemy wi─Öcej wody, pami─Ötaj─ůc, ┼╝e ciasto ma mie─ç konsystencj─Ö lej─ůc─ů, tak aby rozp┼éywa┼éo si─Ö po rozgrzanej patelni.
  • 4.Nalewamy na patelni─Ö olej, czekamy a┼╝ bardzo dobrze si─Ö nagrzeje i ┼Ťcieramy jego nadmiar r─Öcznikiem papierowym. Nabieramy na ┼éy┼╝k─Ö wazow─ů ciasta, wylewamy na ┼Ťrodku rozgrzanej patelni i rozprowadzamy okr─Ö┼╝nym ruchem bardzo delikatnie spodem ┼éy┼╝ki. Czekamy a┼╝ ciasto ca┼ékowicie si─Ö zetnie, a brzegi nale┼Ťnika zaczn─ů lekko odchodzi─ç od patelni i dopiero wtedy mo┼╝emy prze┼éo┼╝y─ç nale┼Ťnika na drug─ů stron─Ö.
  • 5.Gdy jest ju┼╝ gotowy, zdejmujemy go i rozprowadzamy na patelni kolejn─ů porcj─Ö oleju r─Öcznikiem papierowym. Prawdopodobnie podczas sma┼╝enia trzeba b─Ödzie doda─ç do ciasta jeszcze troch─Ö wody, gdy┼╝ zacznie g─Östnie─ç.
  • 6.Takie nale┼Ťniki nadziewamy farszem na ciep┼éo, gdy┼╝ po jakim┼Ť czasie ciasto sztywnieje i nie da si─Ö go zwin─ů─ç.
  • 7.Takie nale┼Ťniki idealnie smakuj─ů prosto z patelni na ┼Ťwie┼╝o, jak r├│wnie┼╝ p├│┼║niej po podsma┼╝eniu, gdy odzyskaj─ů ponownie mi─Ökko┼Ť─ç oraz stan─ů si─Ö chrupi─ůce.
  • 8.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocen─Ö

Jakby┼Ť oceni┼é/a 320. “Idealne nale┼Ťniki ­čŹ┤ÔÖĘ – krok po kroku – bezglutenowa kuchnia wega┼äska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 170 g m─ůki gryczanej
  • 120 g m─ůki ziemniaczanej
  • 40 g zmielonego odt┼éuszczonego siemienia lnianego (6 ┼éy┼╝ek)
  • 300 ml wrz─ůtku do siemienia lnianego
  • woda do uzyskania konsystencji lu┼║nego ciasta racuchowego
  • 1/2 ┼éy┼╝eczki soli
  • 2 ┼éy┼╝ki oleju s┼éonecznikowego

Dost─Öpne formy dostawy:

  • Odbi├│r osobisty: 0,00 z┼é
  • Przesy┼éka kurierska:
    • DPD - 18,92 z┼é
    • InPost kurier - 16,94 z┼é
    • POCZTEX24 - 17,42 z┼é